четвъртък, 25 декември 2014 г.

UK продължава да инвестира в производството на биопрепарати и модерни терапии

Трудния бизнес изисква инвестиране в правилната инфраструктура и обучени хора, също както развиване на правилния процес за достигане на по-ефективно доходно производство. На неотдавнашна среща в Ливърпул Стив Бейтс, главен изпълнителен директор на асоциацията на биоиндустрията, обяснява колко ценни могат да бъдат биологията и производството на ваксини за страната като казва, чеиндустрията за производство на лекарства в Кралството, което включва и биологията е един от водещите сектори, който струва 22 милиарда в износ, генерира търговски излишък от 4,9 милиарда през 2012 и нетна цена на глава от населението от 149 хиляди паунда, което е значително по-високо от която и да е друга индустрия. А за производството и тестването на ваксини и медикаменти са необходими стволови клетки на изгодни цени. Те са част от последния етап на тестване преди продукта – лекарството или ваксината да бъдат пуснати на пазара. Но все пак производството на биопрепарати и модерни технолигии не е лесна работа, тъй като изисква инвестиции в правилната инфраструктура и квалифицирани хора, както и разработването на правилните процеси за ефективно и рентабилно производство.
Eli Lilly е само една от най-големите фармацевтични компании, които са инвестирали в Обединеното кралство и изградила значителен производствен опит в сферата. Питър Уаймънт, консултант и учен в компанията с дългогодишен опит, описва проблемите за развитие на процеса пред учените и показва таблици, които Lilly използва, за да установи точно къде може да се въведе подобрение в биологичните продукти в медицината и къде те могат да бъдат контролирани. Главаната цел на медицинското инженерство е да намери начин да контролира действието на стволовите клетки в организма, така че повредената тъкан да може да възобновява. Това е най-новата технология в сферата на медицината, която ще помогне много от досега смятаните за нелечими болести да бъдат преборени.


Самията процес от началото до пускането ан даден медикамент или процедура в законово действие изисква много време и ресури. В лабораториите на големите фармацевтични фирми като Eli Lilly подробно се описва експертизата от процеса и неговото развитие, както и програмата за обучение на новите служители, които трябва да работят, за да се развие този процес. За тази цел са необходими добра материална база и условия за развитието на стволови колонии, с които да се проведат и тестват различни процеси. Не много хора участват в дарителски кампании за съхранение на стволови клетки, които да се използват в медицината. Все още този вид донорство не е популярна, а самото съхранение на стволови клетки е нова услуга в бранша на здравеопазването, от която се възползват сравнително малко хора по света. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар