четвъртък, 18 декември 2014 г.

От какво е съставена вискозната нишка?




От какво е съставена вискозната нишка?
Тази специална вискозна нишка  е съставена от дървесна целулоза и е подобна на коприна нишка от към блестящият й ефект. При  използването й  самостоятелно, е подходяща за изработка на красиви килим от типа на  рогозката, а когато бива  втъкана с цел  допълнителен акцент е  заместител на истинската висококачествена коприна. При поставянето на един качествен фаянс, можете да определите макар и  малко място за един хубав килим с подобни нишки, който да направи интериора напълно завършен.
Колкото повече навлизате в сферата на  производството на килими от естествени материали, то толкова повече ще научавате за тях и какви са техните тънкости за направата на уникален килим.  Може да се каже, че най-голям дял заема вълната, използва се и  и памук, ютата, също така качествен коноп, все по често в офисите се вижда и направа с кожа, лен, задължителната  коприна, бамбук, сезал и много други.
Всеки един собственик на дом иска да го превърне в  комфортен и уютен, който да издържа на високи експлоатационни качества. В това състезание безспорен лидер е  вълната. Независимо дали става за качествен клинкер, който е положен в градината или за ламинат вътре в дома, всеки иска да има красив под/земя на която да стъпва.  Килимите от вълна имат  висока  мекота и уникално  усещане при допир. Хубаво тяхно качество е това, че са лесни за  почистване и имат  дълъг живот. Друго тяхно свойство е ,че отблъскват водата, ако вие сте от хората, които имат алергии, то задължително изберете този материал. От естествените влакна вълнените са от скъпите.
Един притежател на дом иска да има комфорт, място, което се поддава лесно на боядисване и да издържа на високи температури, това е памукът. Памукът притежава мекота и комфорт.  Мачка се  относително лесно, затова се използва с  комбинация от други материали като  вълна или полиестер за направата на килими. Безспорен лидер остава в класацията за  най - мек - коприната.  Тя  се използва като допълнение към килими, които биват изтъкани от други влакна като например  вълна. Коприната се втъкава само на определени участъци. Така придава силен акцент към килима благодарени на  блестящият  ефект и мекота, които притежава. Кой според вас е най - скъпият материал? Това   е коприната  и поради тази причина може да увеличи значително цената на един килим.
Друг материал, който бива използван за направата на килими е сезал, които  се тъкат от естествен материал на растението Agave sisalana. То  расте само в Африка и Бразилия. Силно устойчив и еластичен е.  Устойчив на петна. В повечето случаи се използва в комбинация при  течене заедно с вълна. Такъв килим притежава свойства на топлина, мекота, издръжливост. Отличава се с голяма красота и затова често бива  предпочитан избор за поставяне във всекидневни, офиси и т. н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар