вторник, 6 януари 2015 г.

Малки тайни за почистване на дома




Малки тайни за почистване на дома
Във всеки един дом има стайни растения, които придават уют и красота. Но тяхното почистване може да бъде доста досадно. Ако вашите  растения са твърде замърсени или увехнали от отоплението у дома, то е желателно през определен период от време да ги освежите с една бърза баня. Обръщайте внимание при поливането да не отива на качествен гранитогрес или ламинат, който сте избрали за подово покритие. Измиването или техният душ става просто: сложете саксиите във ваната или на пода в банята и ги облейте с душа, но с хладка вода и по- лека струя. Малките растения можете да увиете с хартиена кърпа и само да измиете отделните листенца.
Как да премесите лесно мебелите си? Често при смяна на жилището или разместване на мебелите се получава надраскване на качествен теракот или ламинат.Това лесно може да бъде  избегнато  като  използвате едно  навити  на руло хавлиени кърпи. Тях поставете под мебела в двата му края. По този начин доста по- лесно ще успеете да придърпате на желаното място мебела, като предпазвате и подовата повърхност. Друг проблем, за които ще ви дадем разрешение е това как да почистите абажурите. Тези от плат, можете да почистите бързо и сравнително лесно с обикновена ролка за почистване на дрехи.
Как да предпазите  банята от плесен? Това е също често срещан проблем. На всеки е ясно, че  банята е най-силно податлива на плесени заради високата влажност. Не се притеснявайте! Има  няколко неща, с които да предотвратите появата на тези неприятни петна.  За целта монтирайте  добра вентилация или при възможност нека има макари малко – прозорче. При къща това става лесно. Целта е да има една постоянна и  непрестанна циркулация на въздуха и контрол над влажността. Друг причинител е ако има влажни и мокри кърпи в помещението. Можете да ги  прострете на терасата, както и чрез специален уред за обезвлажняване на въздуха.
Лесно и бързо подсушаване на стъклени съдове. Много често  при изваждането на стъклени съдове, които не сме използвали отдавна се виждат малки петна.Това е така заради липсата на правилно подсушаване. Самото подсушаване на вътрешността на стъклените съдове в тясно гърло може да бъде трудна задача. Поставете в тях стегнато навита на фуния хартиена кърпа, която достига на 3/4 от височината на съда. Така тази поставена хартия ще абсорбира влагата и няма да се получат тези малки петна от кондензацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар