петък, 28 февруари 2014 г.

Хлебарки в хотела

Случвало ли ви се е да отидете на дълго желаната и чакана почивка и да бъдете разочаровани от ужасени от преминаваща хлебарка в стаята ви? Това често се случва в хотели, които са стари или реновирани постройки или в хотели с ниска хигиена.
За да не се случи това ужасно преживяване е добре преди да изберете хотела или квартирата, където ще отседнете да проучите мненията за хотела на хора, които вече са почивали там. За щастие днес в интернет пространството информацията се споделя бързо. Но все пак какво трябва да имате предвид, когато избирате хотел за вашата почивка, така че да избегнете неприятните ситуации?
На първо място проверете за мнения в интернет пространството, ако няма такива или не са много не бързайте да заключите, че щом няма оплаквания значи няма проблем. Ако отивате на море в голям курорт поинтересувайте се дали отсядате в нова сграда или във стара и дали е реновирана. В новите сгради има по-малка вероятност да се заселили гадинки. Ако сградата е стара не значи, че има задължително, но е добре да попитате дали са пръскали с препарати за унищожаванена хлебарки и всякакви насекоми като бълхи и кърлежи. Особено през лятото те се размножават най-много и е лесно да бъдат пренесени дори и от друг гост на хотела. Хубаво е преди да се нанесете в стаята си да проверите дали е дезинфекцирана добре навсякъде и дали чистотата е на ниво. Обърнете внимание дали фугите в банята са потъмнели или са чисти, дали няма някоя разхлопана, отлепена плочка или пукнатина, където може да се крият паяци или насекоми. Ако имате съмнения за чистотата и хигиената на хотела най-добре изберете друг докато не е късно.
Но освен, че е важно дали в стаята ви има насекоми, хлебарки или гризачи е добре да обърнете внимание на цялостната обстановка на хотела и особено на ресторанта. Ако ресторанта изглежда чист и приветлив, това е добър признак за чистотата и  хигиената. Но все пак се огледайте дали няма поставена отроваза хлебарки по ъглите и на скритите места до някоя саксия например. Ако видите къщички за хлебарки значи управата има проблем с тези насекоми и не отделя особено големи средства за хигиенизирането на целия хотел, а кухнята е важна част!

Ако пък сте отишли на почивка в планината няма за какво да се притеснявате от наличието на хлебарки, те обикновено обитават градовете, където има канализация. Но планината си има своите особени обитатели. Ако хотела или къщата за почивка не са на твърде голяма височина е добре да се поинтересувате дали има мишки. Често къщите на открито биват обитавани от мишки. А и дървениците са друг вид неприятни инсекти, които могат да смутят спокойствието ви и при това хапят през нощта. Така, че ако ви предстои почивка в планината или на място далеч от града и шумотевицата все пак попитайте дали са взели мерки за унищожаване навредители характерни за региона. По-добре да попитате на време отколкото да бъдете неприятно изненадани!

Няма коментари:

Публикуване на коментар