С какво се храним и влиянието на оцветителите.
Важно е да уточним,
че всички оцветители, които се употребяват в наши дни са от клас химикали,
които причиняват рак. Това беше причината, в целият свят да се направят
забранителни разпоредби за употребата им в хранително-вкусовата промишленост.
Вредата, която причиняват е преди всичко върху децата, тъй като те много по-
лесно биват привлечени с ярките цветове, които се получават от производителите.
Макар и медицината да се развива и да има стволови клетки на изгодни цени,
то и производството на храни, които водят до нуждата от лек след това не спират
да се създават. Тогава тук изниква въпроса, кой е виновен? Децата са нашето
бъдеще. Всички тези използващи химикали нападат не само като ги поглъщаме, а
и те са навсякъде около нас, в обикновеният натурален сок, в газираните
напитки, както и в ароматизаторите, които пръскаме в домовете си и офисите, химикали има в
омекотителите за пране, в шампоаните, които използваме почти всеки ден, в
различните кремовe и битова козметика. Може да не вредят веднага, но с годините
бавно и постепенно се отразяват върху тялото ни и нашето здраве съответно.
Здравните проблеми свързани с токсичните химикали, които постоянно биват
добавени в нашите хранителни продукти, козметика и почистващи препарати ни
вредят. Хубаво е да предвидим съхранение на стволови клетки,
които биха помогнали при нужда на нашите деца.
Хората консумират
непрекъснато преработени храни. Храни, които са с високо съдържание на мазнини.
На първо място слагаме захарните продукти, които са вредни както за вашата талия,
то така и за вашият мозък. При една по дълготрайна консумация на захар може да
се докара много различни неврологични проблеми. Захарта може да навреди на способността ви да учите и
запомняте. Желателно е да се избягва захарта, заедно с царевичният сироп и
други продукти, които са с по -високо съдържание на фруктоза. Днешната медицина
не спира да се развива и да търси лек за тежките и коварни диагнози, които до
някъде сами си докарваме. Според редица учени, които извършват постоянно
различни изследвания в тази насока, нездравословният начин на хранене е основна
причина за смъртните случаи, причинени от сърдечно-съдови заболявания. Все по
честата употреба на мазнини водят и до инфаркти и до инсулти. В развита страна
каквато е Ирландия, количеството на приемани мазнини от възрастните хора силно
надхвърля препоръчителните норми, а приемът на здравословни мазнини е
ограничен. Тук става дума за мазнини от
два вида. Едните са мононенаситени, те подобряват показателите на холестерола в
кръвта, а това намалява вероятността от сърдечно-съдови заболявания. Такива
мазнини може да дадете на организма си с консумацията на ядки, качествен
зехтин и авокадо. Другият вид са полиненаситените мазнини. Те
се съдържат в масла и продукти от растителен произход. Важно е да уточним, че
наситените мазнини са вредни за организма. Някои храни могат да стимулират
познавателните функции и подобряват паметта. Други имат унищожителен ефект
върху мозъка и диетолозите съветват да ги консумираме умерено. Вие какви
мазнини употребявате най- често когато се храните или приготвяте храната си?
Четете ли опаковките и съдържанието на пакетираните храни? Какви плодове и
зеленчуци предпочитате да купувате?
Няма коментари:
Публикуване на коментар