четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Защо се препоръчва консумацията на мляко и млечни храни?




Защо се препоръчва консумацията на мляко и млечни храни?

В един хранителен режим е необходимо да присъства всякаква храна, но в умерени количества. Млякото и млечните продукти са важни храни в нашето меню. Именно те ни дават правилното функциониране и здраве на организъм, от който имаме нужда. През последните години консумацията на тези продукти предизвиква различни  противоречиви мнения, както сред диетолози, така и сред специалисти по правилно хранене. Тук със сигурност отговора се крие в организма на всеки един от нас и от какво има нужда в повече и от кое в по-малки количества. Вече човек няма оправдания, че няма време да пазарува пресни плодове или зеленчуци, както и млечни изделия. Спокойно може да направи плодове доставка, както и на прясно мляко по всяко време. Интернета ни дава възможност за всичко. Той улеснява дори и ежедневните задължения от пазаруването. Видните експерти от Световната здравна организация, препоръчват да има по-честа консумация на мляко и млечни храни. Тази консумация да започва още от ранна детска възраст до дълбока старост. Макар и безспорните доказателства за значимостта на млякото, има специалисти и лекари  по хранене, които смятат, че млечните продукти имат и силно вредно действие. Истината се крие някъде по средата според трети специалисти. Вие имате ли проблем с консумацията на млечни изделия?

Безспорен е факта, че млякото и млечните продукти притежават ценен източник на хранителни вещества. Каква е храната на всички новородени бозайници, в това число и човека? Млякото разбира се. Тук обаче се различават  в състава на отделните видове млека, които се използват от човека за храна. Още сега можете да направите от супермаркет онлайн своята поръчка и да направите вкусен обяд за своето семейство. Домашно приготвената храна е в пъти по здравословна и препоръчителна, поне веднъж дневно да се консумира такава храна. В дневния хранителен режим прясното мляко от животните е незаменим източник на белтък. С консумацията на мляко и този белтък има  високо качество  на най-лесно усвоимия калций. Друг плюс е, че в млякото може да се открият всички витамини,, като най-голямо е значението му като доставчик на витамин В2.  Хубаво е да знаете, че постоянно се извършват видове изследвания и проучвания, които показват, че недостатъчният прием на мляко и млечни продукти води до недостатъчен внос на калций и витамин В2. Точно за тази цел пълномасленото мляко е важен източник и на определено количество мазнини. За  всички вас, които искат да запазят красивата си фигура и да не се лишавате от млечни продукти, можете да се спрете на полуобезмаслено (2-1%) и обезмаслено мляко (0,1%).

Няма коментари:

Публикуване на коментар