неделя, 23 август 2015 г.

Кои са отличителните черти на селския стил?




Кои са отличителните черти на селския стил?

Всеки един дом има своите отличителни черти. Всеки един собственик на дом иска да остави нещо свое, колкото и да се старае да подреди и обзаведе по големите интериорни дизайнери. Тук ще поговорим как точно да можете да различите селският стил или прованс. Има някои характерни особености, като първата от тях е:

В един дом, който е обзаведен в стил селски се наблюдава обща облицовки на стените, таваните и подовете. Какво означава това, всичко е в един тон и от един материал, като в самият процес задължително преобладават естествени материали. Тук се досещате кои са те- дърво, камък понякога се използва и кожа. Ако говорим за съвременните изобретения като пластмаса, всякакви разнообразни опънати тавани или балатум или други елементи, то те задължително са изключени от този стил. Не си мислете, че  е лесно да се създаде непринуден чар в селски стил, ако го искате то се подгответе да смените целия живот и на околната среда, тъй като той изисква фундаментални промени. И с този стил може да превърнете едно помещение да изглежда изтънчено. Тук много внимателно избирайте и фаянс, шарката е от значение. За щастие на пазара има избор за всеки стил.

Друга характерна особеност е, че всички мебели и елементи също трябва да бъдат изпълнени само в селски стил. Всяка една част от дървената маса или  шкафчетата, декоративните прагове са в стил тип от древността. Тук е важно да уточним, че не е задължително всяка една мебел да бъде от 200 процента дърво, достатъчно е да има на фасадата, често се избират резбовани или рисувани модели. Допускат се елементи и на метални части, за по-богатите дори и кожена тапицерия, поставянето на плетена покривка е в синхрон със селският стил-прованс. Съчетаването на качествен клинкер на двора и този стил не е невъзможно и благодарение на високите качества на този тип плочки е добре да се съчетае и със зелени растения и много цветя. При аксесоарите се наблюдава ръчна изработка. Тук важна роля играят простите, но едновременно с това ярки оттенъци, които могат да са създадени със собствените си ръце, не купувайте всичко на готово. Сами може да направите малки декоративни възглавници, или кухненски кърпи, украсете обикновената ваза, нарисувайте картини и т. н.  Ако имате възможност, то идеално би било ако поставите камина. Сега след като знаете отличителните черти, какво ще кажете за този стил? Бихте ли поставили камина в централното помещение, където да посрещате гости на топло през зимните дни?

Няма коментари:

Публикуване на коментар