петък, 21 ноември 2014 г.

Не забравяйте, да включите в менюто си орехи и сушени плодове.





Не забравяйте, да включите в менюто си  орехи и сушени плодове.
Все известен факт, е че колкото  повече работите, то толкова повече трябва да консумирате течности. Но колко от вас го изпълняват? Желателно е заедно с напитките съдържащи кофеин и при доставка на кафе, както се поръчва редовно от офиса, да се поръчва и питейна вода, която  е много полезна и  препоръчителна. Ползата от поемането на течности е голяма. Те намаляват количеството натрий в организма,  който има неблагоприятното качество да   забавя изхвърлянето на вредните вещества. Има различни спорове за това, кое е правилното и приемливо количество вода,което е нужно да се поема на ден. Около осем  чаши вода на ден е едно от правилата, за да се чувстваме  жизнени и с положително настроение всеки ден.
Ако се чудите как е възможно от чаша вода да се подобри настроението, то опитайте още сега. Поне веднъж дневно е полезно да да пиете и чаша какао, което в зимните и студени дни е приятна напитка. Какаото съдържа полезни съставки като  магнезий, който е известен със свойствата си на антидепресант,  изглажда кожата на лицето, също така успокоява, а мускулите се чувстват  добре. Важен елемент при поемането на течности и храна, е в каква атмосфера сте. Избягвайте веднага след използването на перилни препарати цени, които са толкова разнообразни за всеки тип мебел, да се храните. Хубаво е помещението да бъде добре проветрено и да не се усещат някакви химикали на аромат.
Друга напитка, която можете да включите спокойно в менюто си е билковият чай, който  е безспорен лидер сред напитките. Известно е, че всички билки зареждат с енергия и освобождават от негативните емоции. Има различни модели билки, като  полезни е парагвайският чай мате.  Подправките също играят важна роля.  Хранете се добре, подправки като черният пипер, хрянът, лукът или  чесънът ви гарантират  бодрост и повече енергия. Това е така, понеже в тях има съставки, които  убиват вредните микроби и по този начин предпазват от болести. Всеки знае, че  шоколада действа така на настроението, че то се повдигне. Също така действат и  бананите и , червени чушки. Царевицата нормализира обмяната на веществата. Всичко, което се поема в умерени количества е полезно и здравословно. Съчетана храна със спорт и повече движение гарантира и по здрава имунна система. Чаша алкохол вечер, също е здравословна. Тук важи правилото, че ако на душата ни е добре, ще си почине и тялото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар