петък, 25 октомври 2013 г.

Материали за врати



Материали за врати

Едни от най често правените прави са от шперплат, като това е едно голямо количество листове , които са с различна дебелина и посока на влакната,  и  са споени помежду си с лепила , които задължително са на основата на синтетичните смоли.Постепенно  с течение на времето шперплата става доста  силен и стабилен, разбира се трябва да заложите и на пожарогасители обслужване, понеже в един дом освен ако не е специална врата , няма как да ви помогне. Този материал  много често се използва при производството на ценни дървесни видове, на  фурнировани каси, или на различни кутии и уширителни панели. Може да се направят страхотни  интериорни врати, които използват шперплат от топола, който  с течение на времето не се деформирват и може да се съхраняват естетичните си и функционални свойства за дълго време. От до тук написаното, може да си направите изводите, че , този материал се използва изключително рядко и затова  е скъп.
Друг материал, от който се правят врати е листвена дървесина дървесина. Тя се изготвя от залепването на ленти , които трябва да бъдат от сух бор или дори топола, само с  едно условие , трябва  да се вземат предвид всички разнопосочности на дървесните влакна, които са  със съседните такива, като по този начин има за цел да  постигне по-голяма безопасност при използването й. Много често това е един материал за конкретна изработка на касите на вратите. Добре  е когато носите на обслужване на пожарогасители които са в домът ви да разпитате и за безопасните врати. Начинът е като се спояват  2  листа от тази дървесина с 1  междинно овлажнен лист шпертплат. Точно това придава един вид на изделието като натурална дървесина, и  също така показва много добрите експлоатационни характеристики, които всеки един от нас иска. Тази невероятна листвена дървесина , за жалост е много податлива на деформации, и малки пукнатини и намаляване на размера при изсъхването. 
 Също така често вече може да видите и врати от ДСП , което представлява една малка  дървесна стружка, която е пресована в една плоча с помощтта на специални смоли и други композиции. След това се  ламинира плочата, и  може да имитира  всякаква декоративна повърхност , тоест по желание на клиента. Има достатъчна якост, и хубавото е , че има голяма  устойчивост на вода, както и простотата при обработката и ниската цена  карат повечето клиенти да се спрат на нея. Има много различни модели врати, но при избора нека се замислим и за по голмата безопасност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар